In onze houtkachels kunt u hout en kolen gebruiken. Wij adviseren u eigenlijk om Firepower briketten te gebruiken. In het hoofdmenu hebben wij al wat uitleg gegeven maar hieronder nog wat extra informatie.

Briketten zijn een eenvoudig en effectief middel om een vuur aan te maken.

Een Firepower briket is een verantwoorde keuze voor gebruik in de open haard of houtkachel. Deze uitstekend brandende haardblokken worden gemaakt uit restproduct van de houtindustrie. Het resultaat is een hoog brandrendement en een langere brandduur dan gewoon hout. Een briljant alternatief dus voor massief hout of bruinkool briketten. 

In de fabriek wordt het hard houtafval tot hele harde haardblokken samengeperst. Dit zonder toevoegingen. Het product bestaat dus uit 100% natuurlijk zaagsel, zonder lijm, bindmiddel of verfresten. Door een wormvijzel wordt zaagsel en schaafsel in een matrijs geperst. Dit onder zeer hoge druk. Op deze manier ontstaat een briket met stevige vastheid en zwaar in gewicht. Dit is dus firepower. 

De hoeveelheid briketten die u gebruikt moet u zelf bepalen. Door het uitproberen ontdekt u de hoeveelheid briketten per keer. Om te starten adviseren wij om met één briket het vuur aan te maken. Dit met aanmaakhout. Vergelijk de resultaten met het hout dat u in het verleden gebruikte en voer het aantal briketten langzaam op. Let wel op dat u niet te veel gaat oververhitten. Dit voor de veiligheid van de houtkachel dan wéel uw eigen veiligheid.

Let op! Gaat u voor het eerst stoken met Firepower briketten begin dan met één of twee briketten. Onze Firepower briketten branden (vlammen) ongeveer één uur en gloeien nog één uur na. Dit geeft u de gelegenheid om bij te vullen.  
maken firepower briket 1 maken firepower briket 2