Hoe houd ik het vuur brandend

We hebben een probleen om het vuur brandende te houden in onze nieuwe houtkachel. Ik weet niet wat ik fout doe want ik volg het advies van deskundigen: Eerst een stuk of 4 a 5 bruine briketten, daarbovenop aanmaakhoutjes en pas als dat een tijdje goed brand een iets groter stuk brandhout er boven op. Het vuur dooft dan langzaam uit na een paar minuten. Ik heb de zuurstof toelaat boven en onder en goed open. De schoorsteen trekt goed. Shoorsteen is geveegd en schoorsteen is in orde bevonden door de schoorsteenveger. Buiten zie ik een witte, lichtgrijze rookpluim zolang de briketten branden. De aanmaakhoutjes blijven wel branden maar een iets groter stuk hout niet. Ik heb hout van twee verschillende leveranciers. Gaat van allebei niet goed. Voor zover ik weet is het droog hout. De as la en is niet verstopt, ik maak het regelmatug schoon. Ik heb op internet gekeken naar tips en van alles geprobeerd maar het lukt maar niet. Heel frustrerend.
Wat doe ik fout? Of ligt het ergens anders aan?
Ik hoop dat u me kunt helpen.

Antwoord:
Het opbouwen van een vuurtje in een houtkachel.

1 Het benzine blokje.(koopt u het voordeligst bij de Action 59 cent per pak Samba firelichters)
2 Hierop dunne houtjes mag triplex zijn.
3 Hierop Wat dunne plankjes pallet hout vurenhout.
4 en als je een lekker vuurtje hebt kun je hierop 2 briketjes doen.
4 Of een zwaarder stuk DROOG hout. VERSHOUT wat net gezaagd is moet minstens 2 tot 3 jaar droog op de wind gedroogd zijn.
5 Het is dan de kunst om als je een rode gloed op het brandbed hebt dit aan te houden er zijn dan geen vlammen meer te zien.
6 Hierna kun je bijvullen met briketten en zwaarder hout en houd je de kachel de hele dag mee aan.
7 Ben je te laat met bijvullen doe dan een paar stukjes dun hout en wat zwaarder er boven op zonder benzine blokje en je zult zien dat het vuur weer snel zichtbaar wordt.